Mūsų svetainėje naudojami slapukai, kad užtikrintume jums teikiamų paslaugų kokybę. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Daugiau informacijos

November 04
2023/ 17:00

Dainų ir šokių ansamblio „Bandoska“ koncertas

"Bandoska" savo veiklą pradėjo 1950 m., taigi šiuo metu "Bandoskai" jau 73 metai. Iš pradžių tai buvo WDK (WDK) dainų ir šokių ansamblis, 1969 m. jam suteiktas "Bandoskos" vardas, kuriuo jis veikia iki šiol, populiarindamas Lenkijoje ir užsienyje gimtąjį folklorą, siekdamas autentiškų liaudies kultūros šaltinių. Ansamblio repertuarą sudaro lenkų nacionaliniai ir regioniniai šokiai, ypač iš Žešuvo apylinkių, kitų tautų šokiai ir šokių vaizdeliai.

"Bandoska" per 73 metus surengė šimtus koncertų šalyje ir užsienyje. Dalyvaudamas konkursuose ir festivaliuose, kolektyvas ne kartą pelnė nacionalinio ir tarptautinio rango prizus. Koncertuodama už šalies ribų, "Bandoska" lankėsi, be kita ko: Austrijoje, Belgijoje, Baltarusijoje, Čekijoje, Juodkalnijoje, Prancūzijoje, Graikijoje, Ispanijoje, Nyderlanduose, Lietuvoje, Vokietijoje, Portugalijoje, Rusijoje, Slovakijoje, Turkijoje, Ukrainoje, Italijoje, Vengrijoje.

Šiuo metu ansamblį sudaro daugiau nei 100 žmonių, kurie priklauso - reprezentacinei grupei ir absolventų grupei, folkloro ansambliui, dviem vaikų grupėms ir senjorų grupei.

Koncerte dalyvaus vyresniųjų grupė ir jaunimo reprezentacinė grupė.

 

 

Ansamblio sudėtis:

Karolis Mrzygłódas - choreografas ir šokių mokytojas

Michał Stefanik - akompaniatorius ir grupės vadovas

Katarzyna Bembenek, Grzegorz Mazur - vokalo mokytojai

Anna Dańko - kostiumai


Grupės sudėtis:

3x smuikas

1x klarnetas

1x skersinė fleita

1x akordeonas

1x kontrabosas